TEMEL İLKYARDIM EĞİTİMİ

İlkyardım ve acil tedavi arasındaki fark nedir?

Acil tedavi bu konuda ehliyetli kişilerce gerekli donanımla yapılan müdahale olmasına karşın, ilkyardım bu konuda eğitim almış herkesin olayın olduğu yerde bulabildiği malzemeleri kullanarak yaptığı hayat kurtarıcı müdahaledir.


SIK SORULAN SORULAR


Kimler Temel İlk Yardım Eğitimi Almalıdır? 

Temel ilk yardım eğitimi ilk yardım yönetmeliğinin 16. Maddesi gereğince işletmeler için zorunlu hale gelmiştir.

  • Çok tehlikeli iş yerlerinde her 10 çalışana kadar 1
  • Tehlikeli işyerlerinde her 15 çalışana kadar 1
  • Az tehlikeli işyerlerinde ise her 20 çalışan için 1 “Temel İlkyardım Eğitimi” sertifikası almış “İlkyardımcının bulundurulması zorunludur.”

Temel İlk Yardım Eğitimi Nasıl ve Nereden Alınır? 

Seç Özel Başkent eğitim merkezi olarak tarafımızca ve uzman eğitmenlerimiz ile verilmektedir. Eğitim sonunda Bakanlık onaylı sertifika adınıza teslim edilmektedir.

Eğitim İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

18 yaşını doldurmuş en az ilkokul mezunu her vatandaş ilk yardım sertifikası alabilir. Eğitimi süresi boyunca katılım zorunludur. Eğitim bitiminde katılımcıların başarılı sayılmaları için, teorik ve uygulamalı sınavlardan ayrı ayrı 100 tam puan üzerinden 85 puan almaları gerekmektedir. TC kimlik fotokopisi ve vesikalık resim sertifika ve eğitim almak için yeterlidir.

Vakit kaybetmeyin! Bizimle iletişime geçerek çevrenizde oluşabilecek olaylara yerinde müdahale ederek bir hayat kurtarabilirsiniz.

EĞİTİMİN AMACI: Olası Acil durumlarda profesyonel ekipler gelinceye kadar, yanlış müdahalelerden kaçınarak hasta/yaralıya hızlı, etkin ve en uygun müdahalede bulunmak için gerekli bilgi ve beceriyi kazandırmaktır.

YETERLİLİK: 18 yaşını doldurmuş en az ilkokul mezunu her vatandaş ilk yardım sertifikası alabilir. Eğitimi süresi boyunca katılım zorunludur. Eğitim bitiminde katılımcıların başarılı sayılmaları için, teorik ve uygulamalı sınavlardan ayrı ayrı 100 tam puan üzerinden 85 puan almaları gerekmektedir.

EĞİTİM SÜRESİ: 2 Gün 16 Saat

KATILIMCI SAYISI: En az 10 En fazla 20 + - İlçelerde En az 14 En fazla 20+

BELGE GEÇERLİLİK SÜRESİ: 3 Yıl

GEREKLİ EVRAKLAR: TC Kimlik Fotokopisi ve Vesikalık Resim